سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
jiyar
پنج شنبه 90 اردیبهشت 1 :: 8:2 صبح ::  نویسنده : ئابا ژیار

باتری های لپ تاپ مثل انسان ها هستند که ناگهانی یا به تدریج از دنیا می روند ، و باز هم مثل انسان ها از قانون مور پیروی نمی کنند چرا که نمی توانید انتظار داشته باشید که سال آینده این باتری ها مثلاً چند برابر باتری های امروز شارژ نگه دارند.

هرچند دیر یا زود عمر باتری های لپ تاپ ها در اثر استفاده مداوم به پایان می رسد اما با یک سری مراقبت های ویژه می توان این زمان را افزایش داد و همچنین در فواصل بین شارژ ها استفاده بیشتری از شار‍ژ آنها داشت.

در این مقاله به بررسی بعضی از این مراقبت ها پرداخته می شود:

باتری را کاملاً خالی نکنید

برخلاف تصوری که از نسل قبلی باتری ها باقی مانده است ، خالی شدن کامل باتری های لیتیومی که در لپ تاپ ها ( و همچنین تلفن های همراه ) امروزی استفاده می شوند باعث ضعیف شدن آنها می گردد .

اما خبر خوب اینجاست که اگر لپ تاپ شما جدید باشد ( مراد از جدید اینجا استفاده از ویندوز ویستا یا 7 است. البته اگر از ویستا استفاده می کنید به خودتان رحم کرده و همین امروز به7 مهاجرت کنید ! ) اگر بخواهید هم نمی توانید باتری آن را کاملا خالی کنید چراکه ویندوز های ویستا و7 دارای یک تنظیم اختصاصی برای این موضوع هستند که با تایپ Power در منوی استارت ،انتخاب Power Option و سپس کلیک بر روی هرکدام از Change Plan Settings ها ، بازکردن گزینه Battery Option و در نهایت باز کردن گزینه Critical battery level قابل دسترسی است .

این گزینه تعیین می کند که زمان خاموش کردن خودکار دستگاه بر اساس چقدر از شارژ باقی مانده باتری باشد

متاسفانه ویندوز اکس پی دارای همچین گزینه ای نیست . هرچند که در بعضی لپ تاپ ها ممکن است ابزار خاصی از شرکت سازنده برای این منظور روی سیستم نصب شده باشد .

باتری را خنک نگه دارید

گرما یکی از دشمنان اصلی باتری و سایر قطعات لپ تاپ هاست . بنابرین همواره دقت کنید که در هنگام کار کلیه خروجی های هوای لپ تاپ باز باشد . همچنین از کار با این دستگاه ها روی فرش یا بالشت پرهیز کنید .

نکته دیگر اینکه هر چند وقت یکبار باتری را از لپ تاپ جدا کرده و نقاط اتصال آن را تمیز کنید . گرد و خاک بین این نقاط مثل یک مقاومت عمل کرده و باعث گرمای بیشتر می شوند .

به باتری استراحت دهید

اگر لپ تاپ شما به ندرت از برق جدا می شود سعی کنید باتری را از آن جدا کنید . هرچند در لپ تاپ های جدید بعد از شارژ کامل ، باتری از مدار خارج می شود اما همچنان گرما باعث کم شدن عمر آن خواهد شد . نکته مهم دیگر اینکه دقت کنید در هنگام جدا کردن باتری شارژ آن کامل باشد چرا که این باتری ها حتی اگر به دستگاه متصل هم نباشند بتدریج شارژ از دست می دهند و همانطور که گفته شد خالی شدن کامل باتری به ضرر آن است.

نکته مهم  : هیچ وقت باتری را در حالی که دستگاه روشن است جدا یا حتی متصل نکنید . اینکار باعث صدمه به قسمت های الکتریکی آن و در بعضی مواقع هنگ سیستم می شود .

توجه مهم  : یکی از باور های عوام این است که بهترین محل برای نگه داری باتری ای که استفاده نمی شود فریزر است ! هرچند خنک نگه داشتن باتری خوب است اما رطوبت یکی از دشمنان بی رحم قطعات الکترونیکی است . بجای فریزر همان دمای اتاق و یک محل خشک مناسب است.

نکته مهم : یکی دیگر از شباهت های باتری با انسان این است که باتری هم جنبه استراحت زیاد را نداشته و در اثر کار نکردن تنبل می شود . بنابرین هر چند وقت یکبار باتری را به دستگاه متصل کرده و کمی آن را شارژ کنید و اگر قصد استفاده مجدد از آن را دارید برای دفعه اول آن را بطور کامل شارژ کنید .

احیای باتری های معیوب

هرچند نمی توان یک باتری کهنه را مجبور کرد که شارژ بیشتری نگه دارد ، اما در صورتی که شارژ باتری شما بطور غیر منطقی سریع خالی می شود یا اینکه سیستم عامل مقدار باقی مانده شارژ را نمی تواند درست نشان دهد ، روش زیر می تواند تا حدودی این مشکل را بر طرف کند :

قدم اول این است که شارژ باتری را بطور کامل خالی کنیم ( این یکبار اشکالی ندارد ! ) اما همانطور که گفته شد ویندوز های ویستا و 7 بطور پیش فرض این اجازه را به ما نمی دهند . از طرف دیگر تغییر تنظیم های پیش فرض این موضوع چندان جالب نیست . چون هم قابل اعتماد نیستند ( شاید شارژ باتری را کامل خالی نکنند ) و دیگر اینکه ممکن است فراموش کنیم که دوباره آن ها را تنظیم کنیم .

راه حل بهتر این است که لپ تاپ را از برق خارج کنید و صبر کنید تا ویندوز آن را بطور خودکار خاموش کند . سپس آن را مجدداً روشن کرده و وارد setup دستگاه شوید ( کلید ورود به setup برای دستگاه مختلف متفاوت است . معمولاً در هنگام روشن کردن لپ تاپ این کلید با پیغامی نشان داده می شود )

بعد از اینکه وارد setup شدید آنقدر صبر کنید تا دستگاه مجدداً خاموش شود . برای اطمینان این کار را چند بار تکرار کنید تا اینکه دستگاه بطور کلی روشن نشود . بعد از اینکار لپ تاپ را به برق وصل کرده و در حالی که خاموش است صبر کنید تا باتری بطور کامل شارژ شود . با کمی شانس مشکلات گفته شده بر طرف خواهند شد
چگونه عمر باتری را در هنگام استفاده بالا ببریم

نکات فوق برای بالا بردن عمر کلی باتری مناسب بودند . اما روش های ساده ای هم وجود دارند که می توانند زمان کار با لپ تاپ را در فواصل بین شارژ افزایش دهند . این روش ها بخصوص در هنگامی که دسترسی به برق وجود ندارد بسیار مناسبند :

- نور صفحه را کاهش دهید

نور مانیتور قاتل اصلی شارژ لپ تاپ است.

- امکانات بلا استفاده را خاموش کنید

خاموش کردن بلوتوث و وای فای ، عدم استفاده از موس خارجی و خاموش کردن صدای لپ تاپ در صورت عدم استفاده از آنها به شدت در افزایش توان باتری موثر است .

- از باز کردن برنامه های مختلف پرهیز کنید

تا آنجا که می توانید برنامه های کمتری را باز نگه دارید . پردازش همزمان احتیاج به انرژی بسیار زیادی دارد .

-از کارهای سنگین پرهیز کنید

ویرایش عکس های خانوادگی یا تماشای سریال جومونگ ! را به زمانی که به برق دسترسی دارید موکول کنید .موسیقی را هم با موبایلتان می توانید گوش دهید ( البته اگر شارژ دارد ! )

- فرق بین Sleep و Hibernate را بدانید

در هنگام خاموش کردن سیستم شما 3 گزینه دارید :

- Shutdown : که سیستم را بطور کلی خاموش می کند .

- Sleep : که قسمت هایی مثل مانیتور ، درایو های نوری و تا حدودی هارد دستگاه را خاموش نگه می دارد ، اما در سیستم همچنان برق جریان دارد و آمده به کار است و با فشردن یک کلید به سرعت به حالت اول روشن می شود .

- Hibernate : وقتی شما سیستم را Hibernate می کنید سیستم عامل از تمام برنامه ها و فایل های جاری و وضعیت کلی سیستم ( که در رم در جریان است ) یک تصویر تهیه کرده و آن را در هارد دستگاه ذخیره و سیستم را بطور کامل خاموش می کند . با روشن کردن مجدد سیستم این تصویر به سرعت دوباره در رم قرار گرفته و سیستم با سرعت زیادی دقیقاً مثل زمان قبل از خاموش شدن آماده به کار می شود .

به این ترتیب اینطور می توان نتیجه گرفت که اگر می خواهید برای چند دقیقه از پای دستگاه بلند شوید بهتر است آن را در حالت Sleep بگذارید ، اما اگر این زمان بیشتر از مثلاً نیم ساعت است بهتر است آن را Hibernate کنید.

نکته مهم دیگر اینکه تصور نکنید با توجه به اینکه در حالت Sleep سیستم همچنان برق مصرف می کند پس بهتر است همیشه آن را Hibernate کنیم . سیستمی که hibernate شده است در هنگام روشن شدن استفاده زیادی از هارد می کند که نتیجه آن تلف شدن مقدار زیادی شارژ است .

- رم دستگاه را افزایش دهید

هر چقدر رم دستگاه بیشتر باشد نیاز دسترسی به هارد کمتر می شود که نتیجه آن کمتر مصرف شدن باتری است . بطور کلی هارد یکی از نامرد ترین قطعات لپ تاپ ها در مصرف برق است بنابرین کارهایی مثل کپی فایل هم در هنگام عدم دسترسی به برق توصیه نمی شود

 

 




موضوع مطلب :

پیوندها
لوگو

آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 194
  • بازدید دیروز: 465
  • کل بازدیدها: 173336